11 Mayıs 2010 Salı

FAVORİ FİMLERİM


Sweeney Todd: Fleet Sokağının Şeytan Berberi


Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street


                            Oyuncular


Johnny Depp (Sweeney Todd) , Helena Bonham Carter (Mrs. Lovett) , Alan Rickman (Yargıç Turpin) , Timothy Spall (Beadle Bamford) , Sacha Baron Cohen (Adolfo Pirelli) , Jayne Wisener (Johanna) , Jamie Campbell Bower (Anthony Hope)







ÖZET : Sweeney Todd adıyla kötü bir üne sahip olan Benjamin Barker'ın komedi, dram ve gerilim dolu hikayesi... Sweeney Todd'un Londra'da açtığı berber dükkanı, kendisinin kötülük konusunda tam bir kopyası olan kiracısı Mrs. Lovett'la olan sıradışı ilişkisi nedeniyle hayli ünlenir. O sıradan bir berber değildir; efsanedir ama hiç de iyi ünü olmayan bir efsane...




YORUMUM : Tam bir kanlı müzikaldi.Kısaca ŞANLI KORKU! diyebiliriz.Tek kelimeyle etkileyici.










Aşk ve Gurur


Pride & Prejudice
   Oyuncular

Keira Knightley (Elizabeth Bennet) , Talulah Riley (Mary Bennet) , Rosamund Pike (Jane Bennet) , Jena Malone (Lydia Bennet) , Carey Mulligan (Kitty Bennet) , Donald Sutherland (Bay Bennet) , Brenda Blethyn (Bayan Bennet) , Claudie Blakley (Charlotte Lucas) , Sylvester Morand (Sör William Lucas) , Simon Woods (Bay Bingley) , Kelly Reilly (Caroline Bingley) , Matthew Macfadyen (Bay Darcy)


ÖZET: 5 kız kardeş, ebeveynleri ve duygusal ilişkileri çevresinde dönen öykü, bir türlü bir araya gelemeyen güçlü ve başına buyruk Elizabeth ile yakışıklı ve aşırı kontrollü beyefendi Darcy üzerine odaklanır. Sosyal statülerin, ekonomik ilişkilerin ve çevrenin, yazık ki duygusal ilişkilerin gidişatı üzerinde de belirleyici olduğu bir dönem anlatılmaktadır.
YORUM :Benim için müzikleriyle,samimi hikayesiyle çok dinlendirici bir film.Jane Austen'nın kitabından  kelimesi kelimesine bir uyarlama yapmak yerine, romanın ruhunu yakalayıp günümüz sinemasına adapte edebilmiş, tadından yenmeyecek bir film karşımızdaki.Kendimi kötü hisstiğim anlarda rahatlatan bir film.


Aşağıda filmin en sevdiğim bölümü vardır.



aşk ve gurur


izlesene.com
Oyuncular: Natalie Portman (Evey) , Hugo Weaving (V/William Rookwood) , Stephen Rea (Finch) , Stephen Fry (Deitrich) , John Hurt (Adam Sutler) , Tim Pigott-Smith (Creedy) , Rupert Graves (Dominic) , Roger Allam (Lewis Prothero) , Ben Miles (Dascomb) , Sinead Cusack (Delia Surridge) , Natasha Wightman (Valerie)


Özet:Tarihte olaylar farklı gelişmiş, yokedici bir savaş dünyanın yüzünü değiştirmiştir. Yüzyıllar boyu libarelleşmenin simgesi olan İngiltere artık uzun bir süreden beri, totaliter ve faşist bir şekilde yönetilmektedir.


Ne siyasi ne de kişisel özgürlüklerin olduğu bu ortamda aniden ortaya çıkan ve zaman zaman absürtlük derecesinde saçma terörist eylemlere kalkışan esrarengiz bir figür her şeyi değiştirecektir. Özgürlüğün anlamını bilmeyen genç bir kadını da...


YORUM:Siyaseti.onla ilgili şeyleri sevmem.Fakat bu filmde çok etkilendim.Korkunun nasıl herkese hükmettiğini , iktidarın istediğinde neler yapabileceğini anladığım bir filmdi.

Beni Orada Arama



                                  I'm Not There


Oyuncular



Cate Blanchett (Jude Quinn) , Ben Whishaw (Arthur Rimbaud) , Christian Bale (Jack Rollins) , Richard Gere (Billy the Kid) , Marcus Carl Franklin (Woody Guthrie) , Heath Ledger (Robbie Clark) , Kris Kristofferson (Anlatıcı) , Don Francks (Hobo Joe) , Roc LaFortune (Hobo Moe) , Larry Day (Devlet Ajanı) , Paul Cagelet (Carny) , Pierre-Alexandre Fortin (Gorgeous George) , Richie Havens (Yaşlı Adam Arvin) , Tyrone Benskin (Bay Arvin) , Kim Roberts (Bayan Avrin)




ÖZET:Bob Dylan, müzik dünyasının en esrarengiz sanatçılarından biridir. Todd Haynes I’m Not There hikâyesini Dylan’ın şarkı sözü yazarlığındaki şiirsel anlatı üslubuna öykünen sıra dışı yöntemlerle anlatıyor.


Rock müzik ilahı şarkıcı ve söz yazarı Dylan’ın hayatının yedi farklı dönemi, aralarında kadın oyuncuların da yer aldığı altı kişilik bir oyuncu kadrosu tarafından canlandırılıyor. Filmin özgün ismi “I’m Not There”, Dylan’ın The Basement Tapes (Sessions) için kaydettiği, ancak orijinal albümde yer almayan meşhur parçasına gönderme yapıyor.


YORUMUM: Bir büyük sanatçı ancak bu şekilde güzel anlatılabilirdi.İzlediğim en güzel biyografi tarzında filmdi.